I.v.m de corona crisis is de reunie 2020 niet doorgegaan, voor 2021 is nog geen datum gepland. Op 16 december is onze sobat Dirk Heetebrij overleden. Op 13 juni is onze sobat Gerrit Westerbaan overleden. Op 13 september j.l. is onze Sobat Jo Zweiphenning overleden.

 

Reünie 22 april 2015

  

Op vrijdag 17 april 2015 arriveerden Toos en ik rond 12.00 uur in Otterlo op Camping “Het Lorkenbos”. We waren daar niet de eersten, want Ria stond ons al op te wachten. Hierna zijn we met zijn drietjes naar het Echos Home Baan Zulu in de Harskamp gereden, kort na onze aankomst daar arriveerden ook Simon en Hannie en ook Wiecher en Marietje lieten niet lang op zich wachten. Na de warme begroeting hebben we genoten van een eenvoudige maar heerlijke maaltijd, waarbij de bekjes geen seconde stilstonden. Wat was er weer een hoop te vertellen en, niet moeilijk te raden, ene M uit Almelo kwekte het hardst.

Maar er was nog werk aan de winkel voor ons, dus maar weer vlug Ria ingeladen en na aankomst in Otterlo op de fiets geholpen. Hierna hebben Toos en ik de caravan op zijn plaats gezet en als echte bouwvakkers is het ons ook gelukt er een voortent aan te bouwen.

Om 8.00 uur in de avond had Marietje de koffie warm staan voor ons negenen, Klaas en Ali uit het uiterste noorden van ons land waren intussen ook gearriveerd. Er werd al ras overgestapt naar meer spiritueler drankjes en de stemming liep aardig in de pas met het aantal drankjes dat genuttigd werd. Toen we zo rond 00.00 uur hartstikke vrolijk over de camping naar ons eigen nestje marcheerden werd er waarschijnlijk in de chalets rond de villa van Wiecher en Marietje een zucht van verlichting geslaakt.

Op zaterdag moesten er natuurlijk boodschappen worden gedaan, ook wonen er drie dochters van mijn jongste zus in Otterlo waar we natuurlijk ook wel op visite wilden. Maar dat is vooral door toedoen van de eerder genoemde personen behoorlijk de mist in gegaan.

 2015 Gediplomeerde kaboters op bezoek in Didam (4)Gelukkig zijn Toos en ik nog wel tijdig gearriveerd bij Ria, die had ook om acht uur in de avond de koffie klaar, in haar luxe villa met zwembad. Ook bij Ria hebben we ons heerlijk uitgeleefd en daar is dacht ik de aanzet gegeven voor een hele aparte gebeurtenis op zondagmorgen. Wat is nu het geval, tegenover de camping is een kabouterbos. Op zondagmorgen10.00 uur zijn we op onderzoek uitgegaan en daar stuitte we op allerlei problemen die we natuurlijk met gezwinde spoed opgelost hebben.

Een van die problemen is voor ons echter een mysterie gebleven, zelfs onze nuchtere Fries had hiervoor geen oplossing. Later in de  week ben ik stiekem achter een paar kindertjes van een jaar of 4 aangelopen en verdorie zij losten de puzzel in een handomdraai op, zie hiernaast de complete paddenstoel waar wij over gestruikeld zijn. Maar we hebben wel alle negen ons kabouterdiploma behaald. Wel moet me van het hart dat ene Simon uit Rotterdam zijn diploma kreeg zonder dat hij ook maar op een vraag antwoord had gegeven. Later kwamen we er achter dat hij zich in de examenkommissie had weten te wurmen. Is dat nou eerlijk?

Wij waren natuurlijk wel een echt kaboutervolkje en nu hadden we toevallig gehoord dat ene Piet en Alie uit Didam niet meer zo goed in staat waren om hun voor- en achtertuin bij te houden, Dus vlug met kaboutermuts en knapzak op weg naar Didam om dat karwei te klaren. In Didam aangekomen bleek alras dat een ander kaboutervolkje ons was voor geweest, want voor- en achtertuin zagen er prima uit. Toch waren Piet en Alie blij met onze intentie en we zijn er dus ook behoorlijk verwend met allerlei drankjes en versnaperingen.

 

Op het eind van de middag vond Alie het kennelijk wel welletjes en na ons van een voortreffelijke kop soep en wat broodjes te hebben voorzien hebben we onze mutsjes weer opgezet, onze knapzakken gepakt en zijn weer op weg gegaan naar de camping in Otterlo.

Onze hoofdkabouter had intussen wel kans gezien om Piet en Alie over te halen om mee te gaan naar Otterlo, zodat we op zondagavond met zijn elven bij Simon en Hannie in een tweepersoons huisje gepropt zaten. Ook hier was het weer lachen gieren en brullen, maar de buurt had hier wat minder last van want de ene helft zat bij Simon en aan de andere helft hadden we het schijt.

Zo tussen de naweeën door hebben Toos en ik op maandag nog kans gezien om twee partytentjes aan onze tent te bouwen. Verder kan ik me niet meer zoveel herinneren van deze dag. Ik werd eigenlijk pas weer wakker toen onze Fries, Klaas, mijn Brabantse hart helemaal liet opbloeien door in zijn tweepersoons bungalow een Hertog Jan biertje te serveren. Ik denk dat zijn kaboutervrouwtje Alie voor die tijd wel koffie met wat lekkers heeft geserveerd, maar dat kan ik me niet meer herinneren. Uiteraard deed deze avond niet onder voor de anderen en toen we zo rond 00.00 uur weer naar onze eigen nestje gingen waren we weer in een opperbeste stemming. Alleen heb ik onderweg nog wel medische hulp nodig gehad, omdat ik vanwege het vele lachen het kaakklem had opgelopen.

Op dinsdagmiddag wilden we zo rond vier uur met 15 personen bij Thijs en Toos gaan grillen, dat werd echter iets later omdat door een communicatiestoring de cateraar de verkeerde tijd had doorgekregen. Maar het was prima weer en lekker warm dus zijn we maar ietsje eerder aan de drank begonnen. Al met al weer een prachtige, zij het een wat vochtige afsluiting van een geweldige aanloop naar de reünie.

De Reünie was ook deze keer weer een grandioze happening. Jammer was wel dat enkele sobats onverwacht op het laatste moment hebben moeten afzeggen. Maar de anderen hebben echt genoten van deze dag die in een gemoedelijke ongedwongen sfeer heeft plaatsgevonden. Jammer dat het allemaal zo vlug voorbij is. Op donderdag hebben Johnny en ik de organisatorische en financiële kanten van de reünie op een rijtje gezet. Op donderdagavond zijn we nog met zeven man gaan eten bij restaurant Zuiderzand dat intussen een nieuwe uitbater heeft. Hierna zijn we bij Wiecher en Marietje de laatste restjes alcoholische versnaperingen, waaronder ook een donker gekleurd zelf gebrouwen duister drankje zonder naam, gaan opmaken. Na twee van die shots dacht Toos dat zij de Zangeres Zonder Naam was, maar ik heb daar toch mijn twijfels over. Thijs kreeg op deze avond spontaan drie keer een lekkage aan het hydraulisch systeem van zijn rechter voorpoot. Het is maar goed dat er geen belastingambtenaar in de buurt was, want het leek wel of hij rode diesel getankt had. Vanaf dag een zijn wij doorlopend geconfronteerd geweest met het poesje van M, nu vraag ik me echter wel af waar dat beestje toch is gebleven.

Het afscheid nemen viel niet mee maar er was geen ontkomen aan. Uiteindelijk zijn we moe maar voldaan weer thuis gekomen.

Sobats allemaal bedankt voor deze geweldige week met als hoogtepunt de reünie. We kijken nu al weer reikhalzend uit naar het volgende jaar.

TenT

 


 

 

 

Hoofd menu

Open menu

Statistieken

Artikelen bekeken hits
901621
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com