Reünie 2009

 

Onze eerste reünie 

  

Op de reünie  van het  6de Infanterie bat. in ’t Harde waren zo’n duizend mensen aanwezig en hoewel het natuurlijk wel allemaal NNG veteranen zijn hebben wij toch niet echt een binding met hen.

Een erg storende factor was bovendien het lawaai dat het orkest via de geluidsinstallatie produceerde. Daar kon je een fiets tegen aan  zetten , maar een normale conversatie voeren was niet  mogelijk. Dus werd er door een paar maten besloten om zelf maar iets te organiseren, alleen voor leden van het Beveiligings Peloton. Maar ja zoals zo vaak gebeurt er dan niets en blijft het bij plannen.

Na het wakker schudden van Thijs van der Zanden is het er dan toch van gekomen. Op donderdag 23 april 2009 was het dan zover. Camping ’t Lorkenbos in Otterlo bleek een geschikte locatie. Al vroeg in de week kwamen de eerste maten met de caravan en de camper het terrein op, ook werden zomerhuisjes betrokken en dus was het beleg van ’t Lorkenbos een feit. Ook werd er op de avond voor de reünie een barbecue gehouden door de veteranen die bezit hadden genomen van de camping wat een groot succes was. Op de dag van de reünie, die om 14.00 uur zou beginnen, begonnen de eerste gasten al rond 12.00 uur binnen te druppelen en iedereen was dus mooi op tijd. Iedereen werd door onze  dames welkom geheten, namen werden geregistreerd, badges uit gereikt en de bestelde petjes werden overhandigd,  de overige petjes werden door Ria verkocht.

Hans en Christiane ven den Berg

 

Na een welkomst woord van Thijs van der Zanden werden de overleden maten herdacht en nam onze toenmalige commandant, Hans van den Berg de microfoon ter hand en benadrukte nog eens dat de tijd die wij daar samen hebben gehad geweldig was geweest, maar dat wisten we al.

Intussen had iedereen zijn sobats al opgezocht en kwamen de verhalen over die goeie ouwe tijd los en dat alles onder het genot van de nodige drank, de stemming was opperbest en gezellig. Het weer droeg ook een steentje bij.

Veel oude sobats kenden elkaar weer terug en dat na bijna 50 jaar.

Om streek 18.00 uur werd de maaltijd opgediend. Daarna een slot woord door de organisator met de vraag of de reünie een vervolg moet hebben en dankt een ieder voor de komst wenst allen een voorspoedige thuis reis.

Piet van Londen.

Reünie 23 april 2009 Camping het Lorkenbos te Otterlo. foto: Johnny Rademakers

Op de voorgrond: Links Herman Kwakman, midden Reint Wobbes en rechts Theo Wayers