I.v.m de corona crisis is de reunie 2020 niet doorgegaan, voor 2021 is nog geen datum gepland. Op 16 december is onze sobat Dirk Heetebrij overleden. Op 13 juni is onze sobat Gerrit Westerbaan overleden. Op 13 september j.l. is onze Sobat Jo Zweiphenning overleden.

Reünie 2010

 

Verslag van de reunie 28 april 2010.

.

Op maandag de 26ste april kwamen de sobats die een huisje, een caravan of een staplaats voor hun caravan hadden gereserveerd aan op de camping “het Lorkenbos” in Otterlo. Meteen zochten de sobats elkaar op en werd afgesproken dat er op dinsdag avond een barbecue georganiseerd moest worden, dus de cateraar werd ingeseind, de barbecue en de nodige ingrediënten werden op de aangewezen plaats afgeleverd, bij het huisje van Johnny en Gerrit. Stoelen en tafels werden bijeen gesleept, ook de nodige drank was aanwezig en werd rijkelijk ingenomen. De stemming steeg in rap tempo nadat onhandige Marietje een handgranaat in het kippenhok gooide, waardoor Toos in elkaar zakte en weer aangeduwd moest worden, ving  vlugge Jenny  ondertussen nog gauw een paar vliegende apenstaarten. Maar naar mate de drank minder werd , steeg de stemming en daalde het peil, dus tijd om de tafels en stoelen weer op de plaats te zetten, elkaar welterusten te wensen en de eigen tampat weer op te zoeken. Al met al een gezellige avond.

Woensdag, de dag van de reünie, het beloofde prachtig weer te worden, om  10.30 kwamen de eerste sobats al aan. De dames Toos, Henny en Alie heetten de gasten welkom, deelden de naamplaatjes en koffiebonnen uit en Ria verkocht  foto CD’s, balpennen en petjes waarvan de opbrengst ten goede komt aan een onderwijs project voor Papua kinderen op Biak. Er kan een broodje besteld worden en de sobats zoeken elkaar op en bilangen over de goeie ouwe tijd. Er worden handen geschud, omhelzingen gepleegd en partners aan elkaar voorgesteld

Er is inmiddels een Power-Point  presentatie gestart met 850 foto’s die door verschillende sobats beschikbaar zijn gesteld en door Thijs voorzien zijn van tekst.

Na het openings woord  laat Dick  Doolaard (voormalig sergeant) de veteranen aantreden in rotten van vier, naar rechts richten en strak in de houding gezet en wordt Hans van den Berg (onze eerste voormalig pelotons commandant) benoemd tot beschermheer van de Stichting Veteranen Infanterie Beveiligings Peloton Woendi  N.N.G. en door de voorzitter wordt hem een oorkonde overhandigd en onder een oorverdovend applaus aanvaard Hans de benoeming. Hierna kan de reünie worden voort gezet en nog meer oude koeien uit de sloot worden gehaald. Deze "ceremonie" was voor diverse oude sobats emotioneel beladen en ook ik voelde dat zo, het is bijna onvoorstelbaar dat na zo'n 50 jaar iets dergelijks nog zo'n grote impact heeft op je gevoelens.

Cees Hendriks heeft het met zijn ballonnenact en goocheltrucs heel erg druk, op een gegeven moment is hij door zijn voorraad ballonnen heen en moet er uit zijn auto een nieuwe voorraad gehaald worden.

Onder het genot van de nodige drank is de stemming opperbest, de camera’s flitsen van  alle kanten en aan de bar is het een drukte van jewelste. De tijd vliegt, voordat je het weet is het tijd om te makkannen. Er stond een uitgebreid Indische maaltijd klaar en zo te zien had iedereen een gezonde trek. Na de maaltijd begon een ieder zich te bezinnen over de thuis reis. Want vele hadden nog een behoorlijke reis voor de boeg. Er werd afscheid genomen en langzaam liep de cantine van het Lorkenbos leeg. En de organistoren bleven achter in een lege cantine maar met een voldaan gevoel, hun inzet was weer rijkelijk beloond.

Ik kijk terug op een zeer geslaagde reünie en dank de reüniecommissie en de dames bij de ontvangstbalie voor hun geweldige inzet en tot volgend jaar.

Piet van Londen.

Hoofd menu

Open menu

Statistieken

Artikelen bekeken hits
901631
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com