I.v.m de corona crisis is de reunie 2020 niet doorgegaan, voor 2021 is nog geen datum gepland. Op 16 december is onze sobat Dirk Heetebrij overleden. Op 13 juni is onze sobat Gerrit Westerbaan overleden. Op 13 september j.l. is onze Sobat Jo Zweiphenning overleden.

Verslag van de reünie Veteranen Beveiligings Peloton Woendi- Biak op 20 april 2011.

 
  
Zoals in de voorgaande jaren was er op de camping ’t Lorkenbos in Otterlo in de week waarin de reünieplaats vind alweer een behoorlijke toestroom van veteranen die een huisje of een caravan gehuurd hadden of met hun caravan op de camping hun standplaats al ingenomen hadden. Ze zochten elkaar snel weer op en gingen ‘s avonds bij elkaar op visite.

Het was er erg gezellig, met z’n 10en in de caravan van Wiecher en Marietje Ekkel , met even zoveel personen bij Simon en Hannie van Neck in een 2 persoons huisje waar ook nog met een emmertje en schepje in een zandbak werd gespeeld en zandtaartjes werden gemaakt en die in optocht naar de caravan van Thijs en Toos werden gebracht en daar tegen de nodige drank werden af geleverd, al met al een gezellige boel. Op dinsdag avond voor de reünie was er ook weer de traditionele barbecue die dankzij het mooie weer een groot succes was.

.

20 April, de dag van de reünie, het beloofteen prachtige zonnige dag te worden. Maar voor dat alles in gereedheid is gebracht door de reüniecommissie en de dames van het ontvangst comité zijn de eerste gasten al aanwezig. Het aantal aanmeldingen loopt terug. Veel sobats hebben laten weten door diverse redenen dit jaar niet op reünie aanwezig te kunnen zijn, maar de gezelligheid was er niet minder om. Er werden weer behoorlijk wat oude koeien uit de sloot gehaald.

Marietje Ekkel wilde wel eens een lesje exercitie dus moesten alle dames aantreden en werd er door onze drill-sergeant, Dick Doolaard een lesje exercitie gegeven en onze beschermheer, oud commandant Hans van den Berg, inspecteerde de hele hap en na enkele opmerkingen mochten ze inrukken.

 

Aan de bar was het een drukte van jewelste want het geestrijke vocht vloeide weer rijkelijk wat ook weer bijdroeg aan de stemming. Ook de PowerPoint presentatie, samengesteld door Thijs van der Zanden van de foto’s die beschikbaar zijn gesteld door verschillende sobats. Op de cd’s die te koop werden aangeboden door Ria Wagenaar staan ± 1500 foto’s. Allemaal voorzienvan de naam van de personen die ze beschikbaar hebben gesteld en ook de namen van de personen die er op staan. Thijs dankt dan ook een ieder die zijn foto’s beschikbaar heeft gesteld.

Aan het einde van de middag stond er een Indische rijsttafeldie erg goed smaakte en daarna keerde een ieder weer huiswaarts

Al met al een geslaagde dag en de reüniecommissie hoopt dat de volgende reünieweer een gezellige middag gaat worden.

Rest mij nog te vermelden dat het geld dat overblijft na aftrek van de kosten geheelten goede komt aan een scholings project op Biak.

 

Piet van Londen.

 

 

Hoofd menu

Open menu

Statistieken

Artikelen bekeken hits
901641
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com